Süti receptek minden mennyiségben

Az igazi Bejgli receptje

Garantáltan finom!

Hozzávalók: 

  • 2 rúd bejglihez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2+1 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt ciromhéj ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg darált mák
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt ciromhéj ízlés szerint

Elkészítés: 

  1. A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint pedig felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a margarint és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.
  2. A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10-10 dkg kristálycukorral majd 1-1 dl tejjel. Az 1 csomag vaníliáscukrot szintén kétfelé osztjuk, és a töltelékekhez keverjük. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Görögdinnye süti

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg kekszmorzsa
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál rum (ízlés szerint)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek sárgabaracklekvár
  • 2 csepp ételfesték (piros és zöld )
  • 1 teáskanál csokoládéra

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk.
  2. Egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezőt teszünk.
  3. A tésztákból 6-6 gombocót készítünk.A zöldet ellapogatjuk, és a piros gombócot beledolgozzuk.
  4. Amikor ez kész befolpackozzuk a gombócokat fagyasztóba tesszük, hogy szeletelhető legyen.
  5. Cikkekre vágjuk.A pirosra lehet tenni tortadarát mag gyanánt.


Fekete Erdő Muffin recept

Finom és könnyen elkészíthető

Hozzávalók:

20 dkg. Finomliszt
10 dkg. cukor

15 dkg. vaj
2 dl. habtejszín
15 dkg. meggybefőtt (feldarabolt meggyszemekkel)
5 evőkanál csokoládédara
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 db. tojás
2 teáskanál sütőpor

Díszítéshez:
Tejszínhab
Csokoládédara
Meggyszemek 

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral a kakaóval és csokoládé darával. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral majd adagoljuk hozzá a vajat és a tejszínt. A tojásos péphez adagoljuk hozzá a száraz keveréket. Végül ebbe belekavarjuk az aprózott meggyszemeket. A sütőt előmelegítjük a muffin sütő formákat pedig 3/4-ig töltjük fel majd készre sütjük. (Sütési hőfok: 180°C alul-felül sütéssel) Miután megsültek vegyük ki a muffinokat a sütőből és várjuk meg míg kihűlnek. Amikor végre kihűltek itassuk át a tetejüket a meggy levével és mindegyiket külön-külön díszítsük tejszínhabbal, csokidarával és egy meggyszemmel. 

Epres Cupcake tészta recept - Ahogyan én készítem


Hozzávalók:

  • 2 csésze friss eper (Én fagyasztott eper mixet használtam azzal is nagyon finom volt igazából nincs sok különbség)
  • 260 g liszt
  • 350 g cukor
  • 3 1/2 teaáskanál sütőpor
  • 168 g vaj
  • 4 tojásfehérje
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Pürésítsük az epret robotgéppel.

Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sütőport, cukrot. Keverjük össze.
Adjuk hozzá a vajat és az eper pürét és a robotgéppel keverjük át.

Egy másik tálban a tojások fehérjét verjük kemény habbás a vaníliával.

A két keveréket óvatosan keverjük össze.

Mehet a massza a formákba és 20 perc alatt süssük készre.

Mascarponés-Fehércsokis Topping Epres Cupcake-ek tetejére - Recept

Hozzávalók:

  1. 110 g vaj
  2. 2 dl porcukor
  3. 100 g csokoládé - fehér (olvasztott)
  4. 150 g natúr mascarpone

Elkészítés:

Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét. A porcukrot a vajjal habosra (keverőgéppel) keverjük egy tálban. Fontos hogy szánjunk rá pár percet amíg valóban habos állagot kapunk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét. További pár percig keverjük. Ezután jön a mascarpone és további pár perc keverés. Egy nagyon laza, habos krémet kell hogy kapjunk. Habzsákkal sorjában feldíszítjük a cupcake-eket. Különböző színes díszítő cukrokkal illetve csokoládé golyócskákkal is díszíthetjük. 

Erdei Gyümölcsös Sajttorta Kosárkák

Recept

A tésztához (12 db)

  • 100 g kekszmorzsa
  • 30 g vaj

A krémhez

  • 167 g krémsajt
  • 263 g cukrozott sűrített tej
  • 57 ml citromlé
  • 75 ml habtejszín
  • 5 g zselatin

A tetejére

  • 30 dkg erdei gyümölcs mix (vagy más bogyós gyümölcs)

Elkészítés:

  1. A kekszet daráljuk apróra.
  2. A vajat olvasszuk fel és adjuk a darált kekszhez. Jó alaposan elkeverjük, és osszuk el a 12 szilikonos mini tortaforma alján. Egy kiskanál hátuljával nyomkodjuk le a masszát, és tegyük hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
  3. Kevés vízben (kb. 0,5 dl) oldjuk fel a zselatint és hűtsük langyosra.
  4. A krémhez a krémsajtot a sűrített tejjel, tejszínnel, és citromlével robotgép segítségével keverjük simára. Adjuk hozzá a langyosra hűtött zselatint is, és jó alaposan mixeljük össze.
  5. A krémet osszuk el a 12 formában, és tegyük hűtőszekrénybe.
  6. Kb. 1 óra múlva, mikor már kicsit megkötött, tegyük rá a gyümölcsöket. (Én például még csorgattam is a tetejére a megmaradt gyümölcsök levéből.)

Hűsítő Citromtorta recept

Hűsítő és finom. A két legjobb kombináció!

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 20 dkg zabkeksz (darálva)

A krémhez

  • 30 dkg krémsajt (natúr házi vagy mascarpone)
  • 2 dl joghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor (szükség szerint)
  • 4 dl habtejszín
  • 2 citromból nyert citromhéj
  • 1.5 dl citromlé (frissen facsart)
  • 20 g zselatin

A tetejére

  • 1 db citrom (szeletelve)

Elkészítés:

A tortaformához mérten kivágjuk a sütőpapírt majd összekeverjük a darált zabkekszet a felolvasztott margarinnal és a tortaforma aljába nyomkodjuk egy villa segítségével, majd betesszük a hűtőbe. Ezek után fazékban elvegyítjük a zselatint a citromlével és félretesszük. A habtejszínt robotgép segítségével hab állagúvá mixeljük majd félretesszük. Utána egy másik tálban habosra verjük a mascarpone-t, a yoghurtot, a tejfölt, a porcukrot és a citromhéjat majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt is. Kis lángon kevergetve feloldjuk a zselatint és a többi krémhez öntjük és alaposan összekeverjük. Az elkészült krémet a tortaformában levő alapra öntjük majd lefedve egy-két órára hűtőbe helyezzük a tortát. Tálalás előtt a tetejére tehetünk citrom darabkákat vagy akár mentalevelet is (én mondjuk az utóbbit kihagytam, nem sokat számított). 

Remélem sokan elkészítitek, mindenki aki kapott belőle csak úgy áradozott róla! Érdemes elkészíteni! ;)

Raffaello Cupcake

Recept

Hozzávalók:

  • 9 dkg hideg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 20 raffaello golyó

Tetejére:

  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott hideg vajat. Beleszitáljuk a lisztet, sót, sütőport és szódabikarónát. A tejjel csomómentesre keverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.

A muffinforma mélyedéseibe kapszlikat teszünk és mindegyikbe 1 ek masszát töltünk, majd mindegyik közepébe teszünk egy raffaello golyót. 3/4 részig feltöltjük tésztával és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor teljesen kihűlt a szobahőmérsékletű mascarponéhoz keverjük. A tejszínt felverjük és a fehércsokis krémhez forgatjuk. Ha a muffinok kihültek a krémet nyomózsákból a tetejükre nyomjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és a maradék raffaelloval tovább díszítjük.

Pink Vaníliás Habcsókok

Recept

Hozzávalók / 4 adag

  • 4 tojásfehérje
  • 225 g porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
  • ételfesték (opcionális)

Elkészítés

  1. Nagyon gondosan válasszunk szét 4 tojást. Ha csak egy kevés sárgája is benne marad, nem tudjuk felverni a habot, és oda a habcsók.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el gépi habverővel felverni, míg teljesen kemény nem lesz, hogy ha felfordítjuk a tálat, nem esik ki belőle. Ezután két részletben adjuk hozzá a porcukrot, kb. fele-fele arányban. Ettől lesz édes és fényes a habunk. Keverjük bele a vanília aromát és az ételfestéket.
  3. Töltsük nyomózsákba (a legjobb ha csillagcsövesbe töltjük, mert úgy lesz olyan szép a habcsók), és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk ki egymás mellé a habcsókokat.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük (100 fok), és 1,5-2 óra alatt kiszárítjuk. Akkor van készen, ha már szinte maguktól elengedik a sütőpapírt.
  • sütési mód: hőlégkeveréses

Amerikai Meggyes Pite

Recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg hideg vaj felkockázva
  • 1 tojás
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 1 kg magozott meggy
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek keményítő
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel, esetleg villával a felkockázott hideg vajat belemorzsoljuk.
  • Hozzáadjuk az egyik tojást, és tésztát gyúrunk belőle.
  • Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk akkorára, mint a piteforma. Bele is tesszük, és megszurkáljuk villával, a másik felét is picit kilapítjuk, és fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük mindkettőt.
  • A magozott meggyet összeforgatjuk a cukorral és a keményítővel, majd a piteformába kanalazzuk.
  • A másik tésztát is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és a töltelék tetejére rácsozzuk egymás alatt átbújtatva.
  • Az alul lévő tészta széleit és a csíkokat összenyomkodjuk, majd a második tojással megkenjük.
  • 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fóliával letakarva még további 50 percig, nehogy megégjen.
  • Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk kihűlni.
© 2019. Bake The World Blog - Since 2016. - Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el