Süti receptek minden mennyiségben
Az igazi Bejgli receptje
Garantáltan finom!

Hozzávalók:
- 2 rúd bejglihez:
- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2+1 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- reszelt ciromhéj ízlés szerint
- A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt ciromhéj ízlés szerint
Elkészítés:
- A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint pedig felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a margarint és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.
- A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10-10 dkg kristálycukorral majd 1-1 dl tejjel. Az 1 csomag vaníliáscukrot szintén kétfelé osztjuk, és a töltelékekhez keverjük. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.
- A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Görögdinnye süti
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg kekszmorzsa
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál rum (ízlés szerint)
- 15 dkg porcukor
- 1 ek sárgabaracklekvár
- 2 csepp ételfesték (piros és zöld )
- 1 teáskanál csokoládéra
Elkészítés
- Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk.
- Egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezőt teszünk.
- A tésztákból 6-6 gombocót készítünk.A zöldet ellapogatjuk, és a piros gombócot beledolgozzuk.
- Amikor ez kész befolpackozzuk a gombócokat fagyasztóba tesszük, hogy szeletelhető legyen.
- Cikkekre vágjuk.A pirosra lehet tenni tortadarát mag gyanánt.
Fekete Erdő Muffin recept
Finom és könnyen elkészíthető

Hozzávalók:
20 dkg. Finomliszt10 dkg. cukor
15 dkg. vaj2 dl. habtejszín
15 dkg. meggybefőtt (feldarabolt meggyszemekkel)
5 evőkanál csokoládédara
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 db. tojás
2 teáskanál sütőpor
Díszítéshez:
Tejszínhab
Csokoládédara
Meggyszemek
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral a kakaóval és csokoládé darával. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral majd adagoljuk hozzá a vajat és a tejszínt. A tojásos péphez adagoljuk hozzá a száraz keveréket. Végül ebbe belekavarjuk az aprózott meggyszemeket. A sütőt előmelegítjük a muffin sütő formákat pedig 3/4-ig töltjük fel majd készre sütjük. (Sütési hőfok: 180°C alul-felül sütéssel) Miután megsültek vegyük ki a muffinokat a sütőből és várjuk meg míg kihűlnek. Amikor végre kihűltek itassuk át a tetejüket a meggy levével és mindegyiket külön-külön díszítsük tejszínhabbal, csokidarával és egy meggyszemmel.
A lisztet keverjük össze a sütőporral a kakaóval és csokoládé darával. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral majd adagoljuk hozzá a vajat és a tejszínt. A tojásos péphez adagoljuk hozzá a száraz keveréket. Végül ebbe belekavarjuk az aprózott meggyszemeket. A sütőt előmelegítjük a muffin sütő formákat pedig 3/4-ig töltjük fel majd készre sütjük. (Sütési hőfok: 180°C alul-felül sütéssel) Miután megsültek vegyük ki a muffinokat a sütőből és várjuk meg míg kihűlnek. Amikor végre kihűltek itassuk át a tetejüket a meggy levével és mindegyiket külön-külön díszítsük tejszínhabbal, csokidarával és egy meggyszemmel.
Epres Cupcake tészta recept - Ahogyan én készítem
Hozzávalók:
- 2 csésze friss eper (Én fagyasztott eper mixet használtam azzal is nagyon finom volt igazából nincs sok különbség)
- 260 g liszt
- 350 g cukor
- 3 1/2 teaáskanál sütőpor
- 168 g vaj
- 4 tojásfehérje
- 1 tk vanília kivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Pürésítsük az epret robotgéppel.
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sütőport, cukrot. Keverjük össze.
Adjuk hozzá a vajat és az eper pürét és a robotgéppel keverjük át.
Egy másik tálban a tojások fehérjét verjük kemény habbás a vaníliával.
A két keveréket óvatosan keverjük össze.
Mehet a massza a formákba és 20 perc alatt süssük készre.

Mascarponés-Fehércsokis Topping Epres Cupcake-ek tetejére - Recept
Hozzávalók:
- 110 g vaj
- 2 dl porcukor
- 100 g csokoládé - fehér (olvasztott)
- 150 g natúr mascarpone
Elkészítés:
Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét. A porcukrot a vajjal habosra (keverőgéppel) keverjük egy tálban. Fontos hogy szánjunk rá pár percet amíg valóban habos állagot kapunk.
Ezután hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét. További pár percig keverjük. Ezután jön a mascarpone és további pár perc keverés. Egy nagyon laza, habos krémet kell hogy kapjunk.
Habzsákkal sorjában feldíszítjük a cupcake-eket. Különböző színes díszítő cukrokkal illetve csokoládé golyócskákkal is díszíthetjük.

Erdei Gyümölcsös Sajttorta Kosárkák
Recept

A tésztához (12 db)
- 100 g kekszmorzsa
- 30 g vaj
A krémhez
- 167 g krémsajt
- 263 g cukrozott sűrített tej
- 57 ml citromlé
- 75 ml habtejszín
- 5 g zselatin
A tetejére
- 30 dkg erdei gyümölcs mix (vagy más bogyós gyümölcs)
Elkészítés:
- A kekszet daráljuk apróra.
- A vajat olvasszuk fel és adjuk a darált kekszhez. Jó alaposan elkeverjük, és osszuk el a 12 szilikonos mini tortaforma alján. Egy kiskanál hátuljával nyomkodjuk le a masszát, és tegyük hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
- Kevés vízben (kb. 0,5 dl) oldjuk fel a zselatint és hűtsük langyosra.
- A krémhez a krémsajtot a sűrített tejjel, tejszínnel, és citromlével robotgép segítségével keverjük simára. Adjuk hozzá a langyosra hűtött zselatint is, és jó alaposan mixeljük össze.
- A krémet osszuk el a 12 formában, és tegyük hűtőszekrénybe.
- Kb. 1 óra múlva, mikor már kicsit megkötött, tegyük rá a gyümölcsöket. (Én például még csorgattam is a tetejére a megmaradt gyümölcsök levéből.)
Hűsítő Citromtorta recept
Hűsítő és finom. A két legjobb kombináció!

Hozzávalók:
Az alaphoz
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 20 dkg zabkeksz (darálva)
A krémhez
- 30 dkg krémsajt (natúr házi vagy mascarpone)
- 2 dl joghurt
- 10 dkg tejföl
- 20 dkg porcukor (szükség szerint)
- 4 dl habtejszín
- 2 citromból nyert citromhéj
- 1.5 dl citromlé (frissen facsart)
- 20 g zselatin
A tetejére
- 1 db citrom (szeletelve)
Elkészítés:
A tortaformához mérten kivágjuk a sütőpapírt majd összekeverjük a darált zabkekszet a felolvasztott margarinnal és a tortaforma aljába nyomkodjuk egy villa segítségével, majd betesszük a hűtőbe. Ezek után fazékban elvegyítjük a zselatint a citromlével és félretesszük. A habtejszínt robotgép segítségével hab állagúvá mixeljük majd félretesszük. Utána egy másik tálban habosra verjük a mascarpone-t, a yoghurtot, a tejfölt, a porcukrot és a citromhéjat majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt is. Kis lángon kevergetve feloldjuk a zselatint és a többi krémhez öntjük és alaposan összekeverjük. Az elkészült krémet a tortaformában levő alapra öntjük majd lefedve egy-két órára hűtőbe helyezzük a tortát. Tálalás előtt a tetejére tehetünk citrom darabkákat vagy akár mentalevelet is (én mondjuk az utóbbit kihagytam, nem sokat számított).
Remélem sokan elkészítitek, mindenki aki kapott belőle csak úgy áradozott róla! Érdemes elkészíteni! ;)
Raffaello Cupcake
Recept

Hozzávalók:
- 9 dkg hideg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 ek kókuszreszelék
- 20 raffaello golyó
Tetejére:
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 1 dl tejszín
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott hideg vajat. Beleszitáljuk a lisztet, sót, sütőport és szódabikarónát. A tejjel csomómentesre keverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.
A muffinforma mélyedéseibe kapszlikat teszünk és mindegyikbe 1 ek masszát töltünk, majd mindegyik közepébe teszünk egy raffaello golyót. 3/4 részig feltöltjük tésztával és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor teljesen kihűlt a szobahőmérsékletű mascarponéhoz keverjük. A tejszínt felverjük és a fehércsokis krémhez forgatjuk. Ha a muffinok kihültek a krémet nyomózsákból a tetejükre nyomjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és a maradék raffaelloval tovább díszítjük.
Pink Vaníliás Habcsókok
Recept

Hozzávalók / 4 adag
- 4 tojásfehérje
- 225 g porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 csipet só
- ételfesték (opcionális)
Elkészítés
- Nagyon gondosan válasszunk szét 4 tojást. Ha csak egy kevés sárgája is benne marad, nem tudjuk felverni a habot, és oda a habcsók.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el gépi habverővel felverni, míg teljesen kemény nem lesz, hogy ha felfordítjuk a tálat, nem esik ki belőle. Ezután két részletben adjuk hozzá a porcukrot, kb. fele-fele arányban. Ettől lesz édes és fényes a habunk. Keverjük bele a vanília aromát és az ételfestéket.
- Töltsük nyomózsákba (a legjobb ha csillagcsövesbe töltjük, mert úgy lesz olyan szép a habcsók), és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk ki egymás mellé a habcsókokat.
- Előmelegített sütőbe tesszük (100 fok), és 1,5-2 óra alatt kiszárítjuk. Akkor van készen, ha már szinte maguktól elengedik a sütőpapírt.
- sütési mód: hőlégkeveréses
Amerikai Meggyes Pite
Recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg hideg vaj felkockázva
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- csipet só
- 1 kg magozott meggy
- 15 dkg cukor
- 3 ek keményítő
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel, esetleg villával a felkockázott hideg vajat belemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk az egyik tojást, és tésztát gyúrunk belőle.
- Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk akkorára, mint a piteforma. Bele is tesszük, és megszurkáljuk villával, a másik felét is picit kilapítjuk, és fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük mindkettőt.
- A magozott meggyet összeforgatjuk a cukorral és a keményítővel, majd a piteformába kanalazzuk.
- A másik tésztát is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és a töltelék tetejére rácsozzuk egymás alatt átbújtatva.
- Az alul lévő tészta széleit és a csíkokat összenyomkodjuk, majd a második tojással megkenjük.
- 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fóliával letakarva még további 50 percig, nehogy megégjen.
- Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk kihűlni.
